Från Dolphins till Östersund

Satsande damettanklubben Östersund har hittat sin nya coach – som hämtas från Norrköping Dolphins. Det handlar om Alva Stark som varit assisterande coach till Kevin Taylor Lundgren i Dolphins ligalag.

22-åriga Alva Stark från Ockelbo spelade själv ett dussin ligamatcher för Dolphins som inhoppande guard.

– Vi är väldigt nöjda med att kunna knyta till oss Alva till vår organisation. Hon står för mycket av det vi vill ska genomsyra vår klubb. Alva är ung, driven och väldigt målinriktad. Med Alva vill vi bygga vidare på vår målsättning mot ligan samtidigt som hon kommer kunna fortsätta utveckla våra egna talanger, säger Östersund Baskets sportchef Hans Vågström i ett pressmeddelande.

Detta är förstås extra intressant – då det finns stark koppling till en spelare som Jämtland Basket lär har klart med från Norrköping Dolphins.  Alva Stark är (såvitt Bloggen vet) sambo med Anes Zekovic – som nye Jämtlands-coachen Adnan Chuk (tidigare Dolphins) vill ha i sitt lag.

24-årige Anes Zekovic är en ytterst kompetent svensk guard/forward som senaste säsongen med Dolphins startade alla 33 matcherna och snittade (på 26 min/match) 11,2 poäng, 3,7 returer och 1,6 assists.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.