Domen: Avstängd fyra år

Fyra års avstängning är domen för den svenske basketspelare som i december smet undan när han i samband med match blivit uttagen för ett slumpvis dopningstest. Den manlige spelaren spelade i ett lag i en av Sveriges högre serier.

– Smiter man, eller vägrar, utgår vi från straffet för anabola steroider, och då är rutinstraffet fyra år, säger Tommy Forsgren, som utreder dopningsärenden för Svensk Antidoping, till Dagens Nyheter.

– Vi agerade inte mot spelaren och har inte varit i kontakt med spelaren, men vi talade med föreningen och frågade vad som hänt, säger förbundets tävlingsansvarige Olle Lundén till DN.

Avstängningen gäller fram till den 15 januari 2024.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.