Silly: Tillbaka i ligan

Serben Dusan Sisic, 30 år och 205 cm, kommer tillbaka till svenska ligan då han ansluter till Wetterbygden Stars.

Han spelade säsongen 2017/2018 för Nässjö i SBL herr och där blev det spel i 27 ligaomgångar med 24 min/match, 9,9 poäng och 3,4 returer. Senaste säsongen 2019/2020 höll han till i Superettan där han för Bankeryd snittade 33 min/match, 16,1 poäng och 7,5 returer.

Powerforwarden har nu skrivit tvåårskontrakt med Wetterbygden.

– När jag tänker på Dusan Sisic så tänker jag framförallt på en spelare med en stor erfarenhet. Han kommer till spel med meriter från större ligor än nödvändigtvis den svenska och det är allas vår förhoppning om att den erfarenheten nu ska spilla över till resten av våra unga killar. Dusan kan spela nära korgen men är inte oäven att även kunna spela en bit ut från densamma vilket hans statistik (dryga 32 %) från trepoängslinjen förra säsongen vittnar om. Hans distansskytte i all ära men där vi verkligen kommer komma att behöva honom är naturligtvis under korgarna, inte minst i returtagningen, säger Stars nye head coach Gabo Loaiza Perez.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.