Klart: Umeås coachstab

Coachstaben är nu definitivt klar – och helt enligt ritningarna blir det så att Umeå BSKT vid sidan av nye head coachen Boris Balibrea fortsätter med de assisterande coacherna Caroline Muzito-Bagenda och Georgios Pavlogiannis.

– Det känns väldigt roligt att ha skrivit på för ett år till i Umeå. Jag har haft äran att ha fyra lärorika säsonger med Jesper som huvudtränare och som lärt mig mycket. Nu påbörjas nästa kapitel. Det ska bli spännande och roligt att få jobba med Boris, har hört mycket positivt om honom från spelare och andra coacher, säger Caroline Muzito-Bagenda i ett pressmeddelande.

”Carro” är även assisterande coach i svenska damlandslaget.

Georgios Pavlogiannis kommer – som tidigare – att vid sidan av assistrollen i ligalaget ha ansvar för Umeå BSKT:s utvecklingslag i division två.

– För mig har det hela tiden varit viktigt med fortsättning för både assisterande coacherna som både har bra erfarenhet i klubben och goda basketkunskaper. Vi har jobbat tillsammans i några veckor och jag är övertygad om att vi kommer att skapa en väldigt bra ledarstab, säger Boris Balibra.

Noterbart i övrigt är att fyra unga egna talanger, aktuella för dubbellicenser, är med och tränar under sommaren och försäsongen. Trion Nils Botold (född 02), Melker Lindblom (född 03) och Elias Andersson (född 04) har redan tidigare fått göra ligainhopp, nytt namn i träning med ligalaget är forwarden Emanuel Lundmark (född 03).

– Vi har tänkt ha en ganska smal trupp i klubbens förstalag, vi vill spela snabbt, hårt och ska vara ett av de tuffaste lagen i ligan, det betyder att det inte kommer att bli lätt för våra unga spelare eftersom de ännu inte är så starka fysiskt och fortfarande växer. Min förhoppning är att de ska jobba hårt, utvecklas, och kunna hjälpa oss under säsongen, säger Boris Balibrea till klubbens hemsida.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.