Intet nytt

På västfronten intet nytt är en klassisk roman av Erich Maria Remarque, antikrigsroman om första världskrigets fasor.

Coronapandemin ska på intet sätt jämställas med världskrig, men är på sitt sätt ändå fasansfull. I en värld av ovisshet finns en önskan att saker och ting ska återgår till det normala – inklusive lekar som sport.

Vad gäller SBL herr finns ännu intet nytt. Kikar man på ”serieöversikt” på basket.se och väljer Svenska Basketligan herr 2020/2021 är allt blankt. Inget schema, inga matcher, inte ens några lag.

Förbundet, ligaföreningen och klubbarna ska fortsätta dialogen med möte i slutet av denna vecka. Om Bloggen fattat sakernas ting rätt så råder i dagsläget en majoritet för att ligan ska spelas i form av fyra omgångar. Men nio deltagande lag skulle det alltså betyda 32 omgångar. På dagordningen finns fortsatt frågan om att försöka minska klubbarnas kostnader, tvådomarsystem i stället för tredomarsystem är en sak som ventileras.

När några beslut tas och när de kommuniceras är oklart.

x x x x x

Intet nytt är ledord även vad gäller Corona-ersättning till de klubbar som via Riksidrottsförbundet ansökt om kompensation för uteblivna intäkter orsakat av viruset.

Bland de sökande finns SBBF och 73 basketföreningar runt om i landet.

RF:s plan är att den 11 juni kunna fatta beslut om hur regeringens krispott på totalt 500 miljoner ska fördelas bland 4064 idrottsföreningar och 49 specialidrottsförbund.

x x x x x

Intet nytt besked finns gällande Womens´NBA. Det kluriga är att klubbarna ännu inte kunnat starta lagträningar – men trupperna har ändå bantats till stipulerade max 12 spelare. Härom dagen bantade exempelvis Connecticut Sun bort fyra spelare så truppen i dagsläget är nere på elva namn. Kvar i laget finns Natisha Hiedman som förra säsongen spelade med Luleå Basket.

Svenska stjärnan Amanda Zahui finns såklart kvar i New York Liberty – fast klubben bygger om laget rejält och halva truppen består av rookies. Bland de sex nykomlingarna finns draftettan och stekheta framtidsnamnet Sabrina Ionescu.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.