Silly: Umeå-svar ”Haft kontakt”

A3 Basket i Umeå tog hem finalspelet och SM-guldet 2019. Förra säsongen bidde det ingenting då allt spel avbröts redan innan grundserien var klar.

Inför 2020/2021 vet vi just inte mycket mer än att klubben precis som alla andra kämpar mot Corona-pandemins verkningar. Planen mitt i all ovisshet är i vart fall att spela i både SBL dam och i Eurocup.

Coachen Janne Enjebo tror att det även med bantad budget och minskat antal importer ska ska gå att ställa ett slagkraftigt lag på benen. Önskelistan i utgångsläget innehåller ordet kontinuitet och allra helst med kärnan av de spelare som fanns med under senare delen av 2019/2020 – alltså namn som Nathalie Fontaine, Ama Degebon, Mackenzie Engram, Tiffany Brown, Stefanie Yderström, Sandra Hansson, Isabelle Edholm…

Klubbdirektören Lotta Enjebo summerar läget med orden: ”Några förändringar blir det alltid”.

Hur det landar återstår att se. Tidsplanen innehåller förhoppningen att ha tio spelare klara inom ett par veckor. Klart är att ett antal svenska spelare finns på tapeten.

Bloggen snappade upp ett namn – forwarden Elin Gustavsson, som lämnat sin spanska klubb Cadi La Seu.

Hur är det med Elin Gustavsson?

”Vi har haft kontakt, det är allt jag kan säga i dagsläget”, svarar A3 Baskets guldcoach Janne Enjebo i ett kortfattat SMS.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.