Kvar i Umeå: Redo att blomma

22-årige Anton Leth, 192 centimeter, blir kvar i Umeå BSKT. Anton Leth från Lidingö gick på basketgymnasium i Luleå innan han flyttade till Umeå. Ett års förlängt kontrakt innebär att han står inför sin fjärde säsong med Umeå BSKT.

Så här långt har han haft en bänkroll som inhoppare, senaste säsongen blev det drygt tio minuter per match för 192 centimeter långe forwarden.

– Coach Boris Balibrea har utvärderat och sett att Anton Leth alltid ger hundra procent varje minut både på träning och match och just därför får han chans att blomma ut, förklarar Umeå BSKT:s sportchef Luca Romano.

Mer läsning: Rätt inställning

– Jag tycker att jag gjorde framsteg under förra säsongen där jag hade en större roll än tidigare. Samtidigt var det upp och ner med speltid och jag hade några riktigt bra matcher men lyckades inte riktigt hålla den nivån genom hela säsongen. Mitt mål med nästa säsong är att utveckla mitt spel ytterligare och visa att jag kan vara en stabil skytt på den högsta svenska nivån, säger Anton Leth i ett pressmeddelande.

Noterbart: I sista matchen för säsongen 2019/2020, som för Umeås del blev en vinst med 99-97 den 10 mars borta i Huskvarna, spelade Anton Leth elva minuter och sänkte då båda sina trepoängsförsök mot Boris Balibreas Wetterbygden.

– Anton är en ung spelare med ambitionen och viljan att jobba hårt, vi vill ha precis den typen av spelare med kapacitet att växa under säsongen. Han kommer att hjälpa oss mycket i försvar med energi och intensitet, är en bra skytt som förhoppningsvis kommer att utvecklas mer. Vi fortsätter att bygga laget från en svensk kärna och det är ett perfekt exempel på att Umeå BSKT är ett väldigt bra ställe för unga och talangfulla spelare, säger Umeås nye head coach Boris Balibrea.

Bilden: Anton Leth. Foto: Johan Löf/VK.

x x x x x

Umeå BSKT:s trupp just nu:
Head coach: Boris Balibrea.
Assisterande coacher: Caroline Muzito-Bagenda, Georgios Pavlogiannis.
Förlängda kontrakt: Anton Leth.
Nyförvärv: Daniel Johansson (University of Toronto), Eddie Czerapowicz (Wetterbygden).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.