Betänketid för nytt ligalag

En nyhet finns att rapportera från utvecklingen i diskussionerna kring SBL herr säsongen 2020/2021.

Efter Djurgården Baskets avhopp krympte antalet ligalag till nio – nu har dörren åter öppnats för att det ska kunna bli en tiolagsserie.

Förra säsongens bästa lag i Superettan, Fryshuset Basket (hade 21 vinster/3 förluster när spelet bröts med tre omgångar kvar) har anmält intresse av att kanske ställa upp och klubben har önskat tid för att räkna på möjligheten.

– Det stämmer, Fryshuset har fått en veckas betänketid med en deadline, säger Umeå BSKT:s ordförande Michael Jalmby, som sköter Umeå-klubbens kontakter med ligaförening och förbund i diskussionerna om hur ligan 2020/2021 ska utformas.

Mycket är ännu föremål för fortsatt diskussion, bland annat kring kostnadsbilden i ligan – men ett besked finns i alla fall kring formatet på ligaspelet.

– Just nu är alla överens om att det ska bli fyra inbördes möten, alltså 32 omgångar i en niolagsserie, eller 36 omgångar om det blir tio lag, förklarar Umeå BSKT:s ordförande.

Uppdatering: Positiva vibbar från Stockholmsklubben;
– Om inte corona-problemen kommit i vägen hade vi nog redan varit i hamn. Just nu räknar vi på vad det kan kosta och undersöker möjligheten. Vi är inte där än, men vi hoppas få till det, säger Choukri Khotar, verksamhetschef i Fryshuset, i en kommentar till ÖP.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.