Lägsta budgeten på 15 år

Pengakrisen slår mot stor och liten. Ta bara Fenerbache – ett av Europas absoluta topplag på damsidan – turkisk ligaledare som var Euroleague-tvåa och när säsongen avbröts finaltippat mot UMMC Ekaterinburg. I dagarna har Fenerbache på klubbens hemsida gått ut med utförlig information om läget.

Fenerbaches lagbudget kapades med 35 procent redan förra säsongen och på grund av Coronan så blir det ytterligare 35 procent ned till säsongen 2020/2021.

– När vi jämför med tidigare år kan det sägas att vi har den lägsta lagbudgeten under de senaste 15 åren. Vi sänker vår budget men vi minskar inte våra mål, säger styrelsens Metin Sipahioğlu.

Sett till presentationen av de spelare som är klara för kommande säsong så borde Fenerbache klara sig ganska hyggligt. Visserligen har Euroleagues MVP Alina Iagupova lämnat – men Cecilia Zandalasini har gått ned rejält i lön för att stanna och kvar är även centern Kiah Stokes (amerikanska med turkiskt pass). Nyförvärven går minsann inte av för hackor – det handlar om USA-guarderna Kayla McBride och Jasmine Thomas, plus powerforwarden Kia Vaughn (som även har tjeckiskt pass). In kommer även forwarden Satou Sabally (tyska) som nyligen valdes som tvåa i WNBA-draften.

Stjärngarnityret kompletteras med turkiska spelare, bland dem lagkaptenen Tuğçe Canıtez plus Olcay Calkir-Turgut, samt uppflyttade spelare från klubbens utvecklingslag.

Lagbudgetens storlek efter nya prutningen? Den ska bli 1,3 miljoner dollar.

Spanske coachen Victor Lapena är klar för en fortsättning i Fenerbache.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.