Coach Carro: ”En kraft att räkna med”

Specialistsjuksköterska by day, baskettränare by night – Caroline Muzito-Bagenda ser till att göra det mesta av dygnets 24 timmar. Målen är högt ställda, men helt realistiska.

– Jag är en kraft att räkna med. Jag tycker att jag tar stora kliv varje säsong och hoppas att det syns utåt. Jag tycker att min målsättning då var rimlig. Jag tycker att jag visar varje år att jag utvecklas och kan hålla en nivå där jag kan vara head coach i svenska basketligan, säger Umeå BSKT-coachen som nyligen förlängt sitt kontrakt trots att det fanns andra erbjudanden.

I en stor VK-intervju signerad Emma Klöfver berättar den unika Umeå-coachen bland annat om skillnaden i bemötande när hon kom som assisterande coach i herrligan och när hon dök upp i samma roll för damseniorlandslaget.

Plus-läsning väl värd att kolla in: ”Många bollar i luften för Caroline”

 

En kommentar

 1. Hans Olsson

  Vilken nivå av utbildning har Bskt:s ass coacher, och vad har de gjort?
  För mig framstår det som en av de lägsta låglöne nivåerna i BL, tillsammans med Jämtlands ev 3:e coach.
  Det är en riktigt låg nivå på coacherna över lag i BL, Wettarnas lillkille,Nässjös som gjorde ett mycket svagt resultat med det landslag han hade.
  Luleås bägge är bra, Jämtlands ass kan basket så det räcker, deras HC är inte vuxen uppgiften.
  Södertäljes är bra, likaså Delfinernas, Borås pojk ett skämt, en ass som saknar riktig nivå i ledarskapet, Umeås HC är också bra, men för mycket svaga coacher beroende på för lite pengar i sporten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.