Umeå: ”Bygger laget runt honom””

Umeå BSKT:s nye coach Boris Balibrea bygger nya laget runt 25-årige shooting guarden Nathan Dawit.

– Förlängningen med Nathan har varit superviktig för idén vi har med ombyggnaden av laget. Vi bygger laget runt honom och nu är vårt jobb att hitta bitarna som passar ihop med hans profil så att vi får ett slagkraftigt lag. Nathan har bevisat att han är en viktig spelare i svensk basket och han är en typ som inte är lätt att hitta med lång ligaerfarenhet samtidigt som han ännu är ung, säger Boris Balibrea.

– Det är nytändning i Umeå BSKT och det känns kul, säger Nathan Dawit som skrivit på nytt ettårskontrakt.

Mer läsning: Hoppas Coronan ger sig

Nathan har redan hunnit med att spela sju säsonger i basketligan, det kunde ha varit åtta – men han fick stå över ett år i Umeå på grund av svår knäskada. Han har i högsta serien representerat 08 Stockholm, Solna Vikings, Uppsala Basket och Umeå BSKT – där det kommande säsong blir totalt femte säsongen i truppen (inklusive skadeåret).

Förra säsongen var han den klart mest framträdande svenske spelaren i den upplaga av Umeå BSKT som hade kraftig tonvikt på importspelare. Nathan Dawit (195 cm) var startspelare i 71 procent av matcherna och spelade i cirka 28 minuter per match med ett snitt på 13,2 poäng, 3,2 returer och 1,8 assists.

Totalt i karriären har han 176 ligamatcher under bältet och snittet är på det 9,6 poäng, 2,8 returer och 1,3 assists. I viktiga trepoängsskyttet har han totalt 34,6 procent träff.

Bilden: Nathan Dawit. Foto: Henrik Karmehag/VK.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.