NBA: Juli, oktober, december…

NBA jobbar vidare med planen att återuppta säsongen i juli månad – och då i samlad form på en stor Disney-ägd anläggning, The ESPN Wide World of Sports Complex, utanför Orlando, Florida.

För dagen är läget så att tanken är att 22 lag (slutspelsklara lag plus de lag som ligger inom sex matcher ifrån att klara en slutspelsplats)  ska samlas för att inledningsvis spela ett antal matcher från 31 juli med play in i syfte att fastställa slutspelsordning. Sedan ska play off spelas – och NBA-finalerna skulle enligt uppgifter till nyhetsbyrån AP kunna pågå ända in i oktober månad.

Säsongen 2020/2021 skulle i så fall i bästa fall kunna inledas i december månad, något som skulle innebära att ligans bottenlag –  exempelvis tidigare storlaget Golden State Warriors – får ett uppehåll på nio månader.

Om säsongen 2019/2020 avslutas  i Florida ska det ske utan publik – men med TV-sända matcher.

Noterbart är att det finns förhandlingsfrågor som ännu inte är avgjorda.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.