Ett positivt besked

Efter betänketiden kommer ett positivt besked från Fryshuset Basket – som betyder att Stockholms-klubben kommit fram till att spel i SBL herr är möjligt. Därmed kan ligan får en ersättare till Djurgården Basket.

– Fryshuset kommer att lämna in en officiell ansökan om spel i SBL. Det ska sedan tas i förbundsstyrelsen, där det kommer att hanteras skyndsamt. Vad jag förstår är det inget som tyder på något annat än att de tas in i ligan, säger Jämtland Baskets klubbdirektör ”Pecka” Johansson till ÖP.

Många punkter återstår innan allt är klart för ligaspel. I diskussionen finns ännu flera varianter och alternativ på format för ligasäsongen 2020/2021. Helst föredrar alla klubbar 10 lag och 36 omgångar med start i oktober – om det går att ha publik då.

Ekonomin är fortsatt en brännhet fråga. Bland annat finns tankar på att skapa trygghet genom inget lag ska kunna åka ur ligan kommande säsong, från Superettan ska ett par lag ändå kunna flyttas upp till en utökad serie 2021/2022.

Men det måste också till minskade kostnader. Klubbarna ger inte upp jobbet att få ner utgifterna för exempelvis domare.

– Det går för långsamt när det gäller besked om lättnader. Alla tio lag behöver hjälp eftersom vi inte klarar alla kostnader just nu. Vi behöver känna ett stöd från förbundet i den här frågan, säger Jämtland klubbdirektör till ÖP.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.