Silly: Bygger slagkraftigt

Det enda slutspel som avgjordes förra säsongen gällde Svenska Cupen. Alvik Basket vann finalen med Högsbo Basket som god tvåa. Bronsmatchen vann A3 Basket Umeå mot final four-arrangören Luleå Basket.

Inför ligaspelet 2020/2021 har Alvik och A3 snudd på kompletta trupper klara. Fattas bara något namn. Luleå är ungefär halvvägs och senaste uppgiften från norr är att ny pointguard ska hämtas från Brasilien.

Högsbo Basket tog SM-silver 2019, Cup-silver 2020, och överlevde Corona-inställd basketfestival tack vara drygt två miljoner i statsbidrag. Av lätt begriplig skäl har lagbygget legat lite på is under tidiga delen av silly season – men räkna med ett slagkraftigt Göteborgs-lag även i vinter. Ett tidigt kvitto på det var beskedet att Alexis Hyder är tillbaka.

Denna söndag meddelar Högsbo även att Elin Johansson förlängt sitt kontrakt.

– En viktig pusselbit i vårt lag har signat! Oerhört glad att Elin är med oss i år igen, en lagspelare som alla lag behöver. Elin är viktig i vårt försvarspel, returtagning och vi fick även se henne ta treor för första gången i sin karriär, säger sportchefen/coachen Jonas Fredrikson.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.