Framtidskontrakt för Umeå-talanger

Umeå BSKT har skrivit fast två lokala talanger för de kommande två åren. 17-årige guarden Melker Lindblom och 18-årige forwarden Nils Botold ska tillhöra nya coachens Boris Balibreas ligatrupp.

Mer läsning (Plus): Klart med proffskontrakt

200 centimeter långe Nils Botold har spelat med svenska U18-landslaget.
– Nils är en av de Umeå-fostrade spelarna med bäst framtidsutsikter, han kommer allt närmare den nödvändiga fysiska nivå för att kunna bidra i ligalaget. Det här kommer att bli en nyckelsäsong för honom då det gäller att ta hand om sin kropp och hitta rätta vägen och rutinerna för att kunna prestera på sin högsta nivå. Jag är optimistisk då han har perfekt karaktär för att ta sig an rollen och jobba för att förtjäna sina chanser, säger Boris Balibrea.

Om Melker Lindblom säger Umeå BSKT:s nye coach;
– Melker är en talang som sticker ut med sitt sätt att jobba. Det kommer att bli en rejäl utmaning för honom att kunna spela som pointguard, som är den svåraste positionen i ett basketlag, och är samtidigt en stor utmaning för mig som coach att få honom växa som spelare och framför allt hjälpa honom att förstå och läsa spelet. Han kommer också att få en större roll i vårt andralag för nödvändig speltid. Hårt jobb och tålamod är nycklarna för hans utveckling.

En kommentar

 1. Kjell Svensson

  Äntligen !, Som Fylking sa!,
  2 Egna som kan skolas av någon som kommer utifrån och icke tvingas eller kan hållas i en fålla ,

  de flesta tidigare Ume spelare som haft/har risig träningsmoral och attityd, har ändå via någon form av inbördesbeundran fått för mycket utrymme både på och runt planen.
  Dessa killar borde se hur Albin Frank skött sin träning/ jobb , han är en modell för elitidrottare, sedan kanske inte kunskapen räckte , men det är en annan sak!,
  Heja Nisse o Melle!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.