Lämnar basketjobbet

Kort men intensivt blev Johan Starks jobb som generalsekreterare i Svenska basketbollförbundet. Han kom 2018 och går nu vidare för att staga upp Svenska Ishockeyförbundet som hamnat i en rejäl kris – konflikt med  Damkronorna, där spelarna strejkade för att de känt sig diskriminerade,  polisutredning med misstanke om sexuellt ofredande och en uppmärksammad uppsägning av en medarbetare fått flera hockeyprofiler att protestera. Allt ledde till att Tommy Boustedt tvingades lämna sin roll som hockeyns generalsekreterare efter 19 år på förbundet.

– Johan har gjort ett väldigt bra jobb för Svensk Basket och det är bara att gratulera ishockeyn, säger Mats Carlson, ordförande SBBF, till förbundets hemsida.

Basketförbundet ska nu ta itu med en nyrekrytering.

Johan Stark har tidigare varit klubbdirektör i Brynäs.

–  Att vara generalsekreterare för Svenska ishockeyförbundet är en av de häftigaste positionerna man kan ha så nu är jag otroligt motiverad att komma igång”, säger Johan Stark i ett pressmeddelande.

Han börjar på nya jobbet under hösten.

x x x x x

En annan förbundsnotering är att Lena Wallin-Kantzy nästkommande år kommer att lämna sin anställning på förbundet. Detta efter 22 år på Svenska Basketbollförbundet och 19 år som generalsekreterare. På förbundets hemsida finns en lång läsvärd intervju

3 kommentarer

 1. Bengt Persson

  Att WALLIN äntligen försvinner är bara bra för Svensk basket, hon har jobbat internationellt och fått någon post där, Vad har det givit Svensk ligabasket på herrsidan??

  Jag har ingen aning ,men vad har Stark gjort för Svenskbasket??
  Kan någon svara på det?

  • Peter Hegethorn (inläggsförfattare)

   Svar: Han har på sina två år mest jobbat internt. Så här lyder förbundets egen beskrivning av vad Stark hunnit med: ”Under hans tid på Svenska Basketbollförbundet har han genomfört flera stora förändringar på förbundskansliet, jobbat aktivt med att ena Svensk Basket och verkat för en förstärkt marknadsposition för sporten i Sverige.”

 2. Bengt Persson

  Ok, internt säkert bra, men att basketen har förstärkt sin marknadsposition vet jag ej, upplever snarare att basketbollen inte varit svagare på 10-15 år tyvärr, det är ju dock inte Starks fel att den är svag, det tillhör historien och hans usla föregångare som var riktigt svag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.