Brasilianska ska leda topplaget

Då är allt signat och klart. Topplaget i SBL dam Luleå Basket presenterar en rutinerad pointguard från Brasilien som ska leda laget från bakplan säsongen 2020/2021. Det är 29-åriga landslagsguarden Debora Costa, 165 cm, som i OS-kvalet i vintras snittade 7,3 poäng, 6,7 assist ,3,7 returer och 3,0 steals i den grupp där Brasilien missade OS efter möten med Frankrike, Australien och Puerto Rico.

I klubblagsbasket blir det första säsongen Débora Fernandes da Costa spelar utanför ligan hemma i Brasilien. Hon kommer närmast från Sesi Araraquara i LBF där hon 2019 snittade 11,7 poäng, 5,8 assist , 3,7 returer och 3,3 steals. Hon hade då ett skytte från trepoängsland som låg på 30,5 procent.

Säsongen 2020 i Brasilien hann bara starta med en första omgång i mars innan spelet avbröts på grund av Corona-viruset. Planer fanns på att återuppta spelet i augusti – men nyligen togs beslutet att det inte blir något ligaspel i Brasilien i år och därmed får spelarna som vill hålla igång med basket söka sig vidare – exempelvis till Luleå.

– Debora Costa känns otroligt bra för oss, en riktigt floor leader och en spelare som kommer skapa för andra och sig själv. Vår defensiva bakplan är nog den bästa vi sett någonsin i Luleå Basket. Att få möjlighet att leda den här gruppen kommer bli otroligt, säger Luleås coach Robin Sandberg i ett pressmeddelande.

Här är lite klipp från spel med Brasiliens landslag, Costa i tröja nummer 18

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.