WNBA: Sju smittade

Inför samlingen i den bubbla i  Bradenton, Florida där WNBA-säsongen ska spelas har ligan redovisat resultaten av tester för Corina-virus.

Under perioden 28 juni-5 juli testade 137 spelare och det visade sig att sju spelare testade positivt. De sju får stanna i karantän tills de blir förklarade friska och smittfria.

Ankomster startade den 6 juli – men ett av WNBA-lagen – Indiana Fever – har skjutit upp sin ankomst till ligans Florida-bubbla med minst fem dagar. Anledningen är att två av lagets spelare testats positivt.

Svenska stjärnan Amanda Zahuis klubb New York Liberty har meddelat att guarden Asia Durr på grund av Covid-19 inte kan delta under den planerat förkortade WNBA-säsongen. Hon smittades tidigt i juni och har enligt klubben ännu inte återhämtat sig. Asia Durr skriver själv på twitter att hon testades positivt den 8 juni och att hennes kamp för att bli frisk varit svår och komplicerad.

Efter att Durr försvunnit ur truppen har New York i dagsläget elva spelare – varav sju rookies direkt från college.

x x x x x

NBA har sin bubbla i Orlando Florida och dit har lagen börjat anlända med spelarna iförda rejäla munskydd. Planen är att från 22 juli spela träningsmatcher under en vecka, innan ligaspelet ska återupptas.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.