Silly: Omstart i norr

Veteranen gör omstart i norr. 30-åriga Tilde Ahlin lämnar Södertälje BBK efter nio säsonger för en flytt till Luleå Basket.

De senaste två säsongerna har forwarden/centern på 187 centimeter spelat basket sporadiskt, med totalt 13 ligamatcher på två år. Jobbet som sjuksköterska har gått i första hand.

Tilde Ahlin är en allroundspelare, kapabel nära korgen – men tvekar inte om läge uppstår från trepoängslinjen. Totalt i ligakarriären för moderklubben Södertälje har det blivit 137 matcher, snitt 24 min, 6,5 poäng, 3,5 returer, och 1,2 assists. I skyttet 43 procent på tvåor och 33 procent på treor. Från strafflinjen 82 procent.

– Det känns bra att få in Tilde i laget. Nu har vi en stabil och rutinerad insiderotation. När hon nu väljer att fokusera 100 procent på basketen ska det bli intressant att följa hennes resa kommande säsong, säger Luleås klubbdirektör Christer Sehlin i ett pressmeddelande.

– Att Tilde joinar oss till kommande säsong känns riktigt bra. Vi behöver rutin och någon som kan stretcha golvet vilket passar otroligt bra in på Tilde. Defensivt får vi en spelare som tar upp yta, är smart och kommer rädda upp situationer med de andra stora spelarna. Lagbygget börjar ta form på riktigt och det kommer bli väldigt roligt till hösten, säger coachen Robin Sandberg.

Sju spelare klara, hur ser det ut med fler spelare in?
– Vi känner oss ganska trygga med att Chioma Nnamaka kommer att resigna med nytt kontrakt, Mimmi Hahne är intressant och det känns väldigt nära med henne. Vi tror på och vill har kvar Jenny Södersten och så ska en stor svensk spelare till in, säger Robin till Bloggen.

Luleå-coachen är nöjd med läget inför kommande säsong.
– Det är ganska många spelare på plats så vi kan göra igång igen med basketträningen den här veckan, det ska bli kul. När det gäller truppen känns det riktigt bra. Vi får kanske inte spets på samma sätt som förra säsongen, men laget blir bredare och jag tycker det har märks att det blivit mer attraktivt att spela i Luleå även som spelare sju till elva. Vi får kanske kyssa lite på Matilda Ekhs skor då hon gjorde det så bra. Vi har en bra svensk satsning och kommer att köra på bara en import, säger Robin Sandberg.

Truppläget i Luleå Basket inför 20/21:
Coach: Robin Sandberg.
Nyförvärv: Pointguarden Débora Fernandes da Costa från Brasilien, forward/center Tilde Ahlin från Södertälje, forwarden Josefin Vesterberg (Al Qazeres), Ellen Nyström, guard/forward (Gipuzkoa).
Förlängda kontrakt: Matilda Åhlberg (guard), Allis Nyström (forward), Felicia Ponturo (guard).
Aktuella in: Mimmi Hahne (guard RIG Luleå), Chioma Nnamaka (förlängt kontrakt), Jenny Södersten (förlängt kontrakt) + dubbellicenser för Moa Erlandsson och Sandra Hedlund.
På listan: En stor svensk spelare.
Har lämnat: Julie Vanloo, Ivey Slaughter, Natisha Hiedeman, Milica Jovanovic, Matilda Ekh, Emma Karamovic.

Planerad seriepremiär: Luleå hemma mot A3 Basket Umeå den 1 oktober.
Möjlig startfemma för Luleå: Débora Costa, Chioma Nnamaka, Ellen Nyström, Josefin Vesterberg, Allis Nyström.
Rotation från bänken:
Tilde Ahlin, ny stor svenska, Felicia Ponturo, Matilda Åhlberg.

 

2 kommentarer

    • Peter Hegethorn (inläggsförfattare)

      Svar: Bloggen har ingen uppgift om Mingo och nästa säsong. Senaste två åren har hon lämnat svenska ligalag under pågående säsong, Umeå 2019 och Telge 2020.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.