Samling för blågul mix

Det ska bli samling i Södertälje den 3-8 augusti. Det är två trupper – seniorlandslagen dam och herr som ska träffas. För alla övriga landslag är det inställt på grund av Covid-19-läget.

Det har också blivit lite speciell uttagning av de blågula seniortrupperna. En rad ordinarie landslagsspelare kommer inte till landslagslägret på grund av det osäkra läget vad gäller kommande säsongs klubblagsspel. Landslagsledningen kallar därför in ett gäng unga spelare modell framtidsnamn.

Bland de nya namnen märks exempelvis 18-åriga Freja Werth från Höganäs och  RIG Luleå (där hon förra säsongen snittade 12 poäng + 6 returer på 25 min/match i basketettan) – den 184 cm långa forwarden är för övrigt aktuell för en plats i Luleås Baskets ligatrupp 20/21.
Noteras kan att Freja Werth förra säsongen levererade 12 poäng, 8 returer och 3 assists på 31 minuter i RIG Luleås svenska cupmöte med A3 Basket Umeå.

– Många av de som tidigare varit med i skarpt läge har denna gång tvingats tacka nej. Främst beror det på osäkerheten kring när ligorna i Centraleuropa ska starta. Men det ger oss en mycket bra möjlighet att titta på spelare som det annars är svårt att få bra koll på, säger landslagsansvarige Fredrik Joulamo.

Damtruppen: Binta Drammeh, Kalis Loyd, Elin Gustavsson, Paulina Hersler, Nathalie Fontaine, Klara Lundquist, Amanda Kantzy, Matilda Ekh, Tova Sabel, Stephanie Visscher, Lovisa Hjern, Freja Werth, Emma Johansson, Precious Johnson, Ida Andersson.

Herrtruppen: Ludvig Håkanson, Charles Barton Jr, Carl Engström, Melwin Pantzar, Johan Löfberg, Alexander Lindqvist, William Magarity, Nicholas Spires, Pelle Larsson, Niklas Larsson, Simon Gunnarsson, Anes Zekovic.

P.s.
Landslagsledningen meddelar: På grund av den rådande situationen kan det både tillkomma eller falla bort spelare i trupperna.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.