Silly: Grekisk center klar

Nykomlingen i SBL dam, Helsingborg Basket, har hittat den stora pjäs som saknats i truppen för 20/21. Grekiskan Vasiliki Louka, 24 år och 193 centimeter, är den som ska göra jobbet under korgarna.

Efter collegespel med University of Northern British Columbia i Kanada, där hon senioråret snittade 16 poäng + 12 returer, har centern hunnit med spel i grekiska storlaget Olympiacos, som deltog i Euroleague. I grekiska ligan snittade Louka 4,2 poäng, 3,1 returer och sköt 57% från golvet på 10 min/match.

– Det är första gången någonsin i min karriär som jag har haft förmånen att rekrytera någon från Olympiacos. Det var en lång process men jag är glad att vi äntligen är i hamn. Jag är väldigt säker på att Vasiliki kommer fylla precis vad laget behöver och kommer att passa vår trupp perfekt, säger Helsingborgs coach Ville Tuominen till klubbens hemsida.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.