Silly: Ännu mera spets

Oj vad Jämtland Basket öser på under silly season – nu är även en ny amerikansk komboguard klar för hårdsatsande klubben i Östersund, det handlar om 24-årige  Zach Lewis, 191 cm. Han gjorde sitt första proffsår i Schweiz 2018/2019 i Boncourt  där han snittade 21 poäng, 5 returer och 5 assists. Förra säsongen blev det lite annorlunda med endast fem matcher i Bulgarien innan Coronan.

En spelare Jämtlands nye coach Adnan Chuk fått korn på via sina kontakter i Schweiz  där han coachade innan flytten till Östersund.

– Förutom att hans statistik och rörelsemönster fick oss att höja på ögonbrynen så fanns även intresse kring Zach från toppklubbarna i Schweiz vilket gjorde oss än mer intresserade. När vi pratade med honom så fick vi även en bra känsla av att han är mycket angelägen om att jobba hårt för en lång proffskarriär, ta stort ansvar och utvecklas inte minst sitt försvarsspel. Att han har förmåga att göra poäng har han bevisat och vi tror han kommer att passa in bra tillsammans med våra övriga guards, säger Jämtlands coach Adnan Chuk.

Jämtlands tio klara spelare är; Eugene Harris (US), Zach Lewis (US), Tavrion Dawson (US), RT Guinn, Anes Zekovic, Pierre Hampton,  Adam Johansson, John Pålsson, Daniel Johansson, och Olle Stümer.

Planen är att ta in en fjärde utländsk spelare (RT Guinn har som bekant numera svenskt pass).

– Med den osäkerhet vi befinner oss så kommer vi att vänta med nästa rekrytering. Vi behöver helt enkelt en framgångsrik försäljningsperiod under augusti och kanske även september innan vi kan ta något beslut. Vi behöver få mer på fötterna vad gäller eventuella restriktioner kring publik i arenan och vi behöver se reaktionen från våra samarbetspartners vad gäller nivån på den här sista spelaren. De känslan vi tror på och vill förmedla till marknaden är att om vi landar en riktigt bra centerforward så har vi skapat förutsättningar för något riktigt bra, säger Micke Bernervall, ordförande i Jämtland Basket, till klubbens hemsida.

x x x x x

Borås Basket har klart med ännu en förlängning – det är 22-årige Marbo-fostrade guarden Ludvig Johansson som ska spela en ny säsong i Borås. 19/20 blev det 32 matcher och i snitt 13 minuter, 2,4 poäng och 2,5 assists.

– Lite oklart ännu vad som händer och när vi börjar, men det känns skönt att det är klart med en säsong till. Jag hade ett bra år förra året även om det blev lite tråkigt med ett sådant slut, säger Ludde Johansson till klubbens hemsida, med syftning på Coronan som stängde säsongen vilket innebar en asterisk* bakom Borås Baskets SM-guld*.

Därmed har Borås Basket sju spelare klara för 20/21.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.