WNBA: Tuff smäll

Laget där Sveriges enda WNBA-spelare Amanda Zahui huserar har åkt på en tuff smäll. New York Libertys val som etta i draften – stjärnskottet Sabrina Ionescu är fotskadad och beräknas bara borta fyra veckor.

I proffsligans fjärde omgång på söndagen åkte New York – utan Ionescu – på stordäng med 67-96 mot Phoenix Mercury.

Amanda Zahui producerade 11 poäng + 9 returer innan hon blev utfoulad. En trepoängare från svenskans händer två minuter från slutet av tredje perioden betydde 54-55. Men från en poängs underläge i det skedet rasade allt då New York missade sedan det mesta och sköt totalt bara 24,7 procrnt från golvet.

New York är ett av två lag som inlett säsongen med fyra raka torsk, det andra gänget är Connecticut Sun med Natisha Hiedeman. I helgens omgång spelade förra säsongens Luleå Basket-stjärna bara åtta minuter och gjorde en poäng.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.