Silly: Ersättare för stjärnan

Borås Basket har hittat ersättaren för stjärnan Marcus Tyus. Valet föll på en ”liknande spelartyp” = 26-årige amerikanen Avery Woodson, 188 cm.

Woodson från Butler University har tre års erfarenhet som proffsi Europa – senast i finska Kouvot, där han på 13 matcher snittade 17 poäng och 3 assists. Skyttet från trepoängsland var 42,6%. Även 2018/2019 spelade Woodson i Korisliiga, då med Ura Basket har siffrorna blev i snitt 18 poäng plus 2 assists, trepoängare satt till 39 procent.

 -Vi kollade på Avery Woodson redan för två år sedan och har följt honom sedan dess. Vi letade någon med erfarenhet av spel i Europa och någon som varit en bra skytt under hela karriären. Woodson hade detta och ville dessutom väldigt gärna komma till Borås. Och med hans goda rykte som person och tävlingsmänniska gjorde det valet ganska enkelt för oss, säger Borås Baskets coach  Henrik Svensson.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.