Silly: Klart med ligadebutant

Uppsala Basket har klart med en ligadebutant. Det är 22-åriga Blackebergs-fostrade pointguarden Sinit Tesfaslassie, 162 cm, som närmast kommer från ettanspel med Östersund där hon förra säsongen snittade 31 minuter, 10,4 poäng, 3,7 returer och 3,3 assists.

Enligt ett pressmeddelande från Uppsala säger Sinit Tesfaslassie; ”Det ska bli kul att prova på den här nivån på basketen. Det kan bli konkurrens om speltiden på guardpositionerna, men jag ska göra vad jag kan för laget”.

x x x x x

Mera nytt denna fredag;

Den tionde spelaren inför 20/21 är klar för Visby Ladies – det är en egen gotländsk produkt i form av 24-åriga guarden Moa Fredriksson, 170 cm, som på fyra säsonger tidigare spelat totalt 37 ligamatcher.

– Gotlands eget kärnkraftverk har signat för en säsong till. En försvarsspecialist med hög intensitet som ger oss bredd och tuffhet på guardpositionerna och i försvaret. Moa som växt upp i klubben har ett stort hjärta för både klubben och ön vilket smittar av sig på dom andra, säger klubbens Anders ”Leo” Pettersson.

x x x x x

IK Eos i Lund har förlängt kontraktet med Kajsa Lundahl. 29-åringen står därmed inför sin elfte säsong i ligan med moderklubben (undantaget är ett år i Uppsala för länge sedan). Förra säsongen blev det i snitt 27 minuter, 5,8 poäng, 4,0 returer och 1,7 assists för 181 centimeter Lundahl.

– Kajsa är en stor del av lagets och klubbens hjärta, en spelare som bidrar med erfarenhet och ledarskap som hjälper de yngre, säger coachen Xavier Hernández.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.