EuroCup: ”Ingen högoddsare”

Det blev 33 lag som anmälde sig till damernas EuroCup för kommande säsong. Det tillkommer dessutom två lag från kvalet till EuroLeague. Av 35 lag blir det 32 som (efter lite kvalspel) tar plats i ordinarie gruppspelet med 8 grupper om fyra lag.

Sveriges enda internationella klubblag 20/21, alltså A3 Basket Umeå, har en klar ordinarie plats bland de lag som går direkt in i gruppspelet.

Precis som de senaste åren har Sveriges bidrag placerats i den östra konferensen – där alla de högst rankade lagen kommer från Ryssland och Turkiet…
– Det var ju ingen högoddsare direkt. Vi hade räknat med motstånd från de länderna, det är bra lag men mycket resor, kommentera A3 Baskets Lotta Enjebo.

I den östra konferensen ingår ett lag som inte lyckas i EuroLeague-kvalet, ungerska Miskolc eller turkiska Izmit.

Vidare är det följande lag;

Ryssland: Sparta&K Moscow Region Vidnoje och PBC MBA Moscow.
Turkiet: Ormanspor Genclik, Bellona Kayseri, Birevim Elazig il Özel Idare, Büyüksehir Beledyesi Adana, samt Hatay BB.
Ungern: Atomerömü KSC Szekszard, Uni Györ, VBW CEKK Cegléd.
Polen: KS AZS AJP Gorzow WLKP.
Tjeckien: KP Brno.
Sverige: A3 Basket Umeå.
Israel: Neve David Ramla.
Ukraina: BC Prometey.

Noteras kan att den västra konferensen i huvudsak består av lag från Spanien, Frankrike och Belgien.

Gruppspelet kommer att lottas måndag den 17 augusti i en digitalt genomförd ceremoni (sänds från München).

Sett till hur lagen är rankade inom konferensen verkar det troligt att Umeå i sin grupp får ett ryskt lag, ett turkiskt lag och ett ungerskt lag som motståndare / alternativt två turkiska lag och ett ungerskt lag.

Vad gäller spelstart och format på EuroCup så hänger det ännu i luften, det finns olika scenarion skissade – frågan ska upp på bordet vid ett Fiba-möte den 1 september och planen är då att kunna ta beslut. Givetvis med Covid-19 i beaktande.
– De utgår från situationen i olika länder, men hur det ser ut i höst vet ingen så det är bara att vänta och se, plus att gilla läget. Vi vet ännu ingenting om när och hur cupen ska spelas, säger Lotta Enjebo.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.