Ansvariga i ny blågul modell

Svensk basket tar till en ny modell för att hitta de unga talangerna till de yngsta landslagen som är U15. De ansvariga förbundskaptenerna inför 2021 är utsedda;  Jörgen Fastberg för Herrar U15, och Johan Persson för Damer U15.

– Detta är första gången vi nominerar U15-landslag med den nya modellen, och det har därför varit viktigt att de som ska leda arbetet har ett brett kontaktnät, stor erfarenhet av basketspelare i denna ålder samt att de varit på ett antal europamästerskap för U16, säger  landslagsansvarige Fredrik Joulamo.

Efter att gamla regionverksamheten skrotats är nya given att kartlägga landets unga talanger och samla de utvalda till zonläger med cirka 30 killar och 30 tjejer, enligt nuvarande plan ska dessa läger ske i samband med sportlovet 2021.

Till sin hjälp kommer landslagscoacherna att ha fem assisterande coacher för respektive lag, som ska vara geografiskt spridda. Plus att klubbcoacher och andra personer med insyn att involveras i identifieringen av spelare.

De första ”nya” landslagen ska tas ut till en samling sommaren 2021.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.