Silly: Kommer från NBA-miljö

Norrköping Dolphins har börjat presentera sina jänkare för kommande säsong. Första namnet ut är 25-årige Terry Larrier, 203 centimeter.

Första känslan är att det verkar lite lurigt – då forwarden kommer från collegespel med starka ”Uconn” University of Connecticut och därefter kommer från NBA-miljö. Han förblev odraftad 2018 men fick ett kontrakt den sommaren med Dallas Mavericks – som dock bröt med spelaren efter kort tid på grund av problem med en svår knäskada (korsband). Det var då andra gången han drog ett korsband – han hade sådan skada första gången under collegetiden.

Inför hösten 2019 plockades Larrier upp av Los Angeles Clippers som behöll honom under närapå två månader . Med bland annat två inhopp i försäsongsmatcher där han lyckades göra i snitt 5,5 poäng på sex minuters speltid.

Den senaste säsongen har han spelat i NBA G League med Agua Caliente Clippers där han snittade 7,6 poäng och 2,3 returer på 20 min/match. (24 matcher).  Hans säsong tog dock slut redan i januari på grund av en fotledsskada.

Nu alltså klar för Norrköping och SBL herr. Finns någon hake? Skadehistoriken? När Larrier är frisk är det en mycket bra spelare.

I ett pressmeddelande säger Dolphins coach Mikko Riipinen;
– Vi är glada att få chansen att ta hit Terry. Han är en spelare med många kvaliteter som vi söker i en vingspelare. Han kan göra poäng och skjuta vilket var viktigt för oss när vi kollade, men han kommer också tillföra storlek då han är väldigt lång för sin position. Vi har lagt mycket tid på att kolla upp hur hans status är idag. Vi har också mycket fina möjligheter med vårt medicinska team.

Noterbart: Dolphins avser att presentera nästa amerikan i morgon torsdag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.