Silly: Delfinerna spetsar

Den andra nya amerikanen i Norrköping Dolphins ska spetsa laget på guardposition.

24-årige Kamau Stokes, 180 cm, har efter collegespel med Kansas State hunnit med en säsong i Europa där han inledde i Polen och avslutade i Tyskland.

I siffror ser det ut så här:
Senioråret på Kansas State hade Stokes som starter 32 min/match och levererade som avrundat snitt 11 poäng, 3 assists och 3 returer. Han sköt 36 procent på treorna.
Debutåret som proffs gjorde han 12 matcher för Polpharma i polska ligan och snuddade på 25 minuters speltid vid 17 poäng, 5 assists och 3 returer per match. Skyttet var 39,4% från trepoängsland.
Under senare delen av 2019/2020 avslutade han med 6 matcher i Jena i den tyska andraligan ProA med 16 min/match, 9 poäng och knappt 2 assists. På treorna 27,8%.

– Vi är glada att ha möjligheten att få hit en spelare som Kamau Stokes. Han har spelat på hög nivå och visat fin kvalitet mot beprövat motstånd. Jag har haft kontakt med Kamau väldigt länge och han var mycket nära att komma till oss redan förra säsongen när vi tog hit Traevon. Jackson. Jag ser fram emot att få hit honom och att spelare som honom vill komma hit är ett mycket fint betyg på vad vi gör här, säger Dolphins coach Mikko Riipinen till klubbens hemsida.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.