Breaking news: Bojkottar slutspel

Nu händer det allvarliga grejer. Milwaukee Bucks bojkottar NBA-slutspelet.

TV-sändningen startade – men sedan hände inget. Bara väntan. Laget stannade kvar i omklädningsrummet i stället för att gå ut till femte matchen i playoff-serien mot Orlando Magic.

Anledningen var att kraftigt protestera mot ännu en skjutning i USA där polis sköt en man i ryggen – offret uppges vara förlamad. En händelse som inträffade i Kenosha, Wisconsin.

Det finns även uppgifter om att Houston Rockets och Oklahoma City Thunder inte kommer att spela sin match, schemalagd i natt svensk tid. Även de lagen vill markera i kampen mot de sociala orättvisorna i USA där flera uppmärksammade fall finns där svarta män skjutits av vita poliser.

x x x x x

Uppdatering:

Ligan NBA och spelarföreningen har gått ut med ett officiellt meddelande som säger att ingen match i slutspelet kommer att spelas denna onsdag (natt mot torsdag svensk tid). I ljuset av Milwaukee Bucks beslut att inte gå in på golvet så har de tre matcherna skjutits upp.

Bucks vs. Magic, Houston Rockets vs. Oklahoma City Thunder och Los Angeles Lakers vs. Portland Trail Blazers, som är de femte mötena i slutspelets första omgång, ska enligt ligan bokas in på nya speldatum.

Återstår att se vart detta tar vägen.

x x x x x

Även lagen Boston Celtics och Toronto Raptors har tagit upp frågan om bojkott – det kan bli så att de avstår från spel i fredagens första möte i kvartsfinalserien. Det finns även spelare som överväger att lämna NBA-bubblan i Orlando, Florida och åka hem.

x x x x x

Om någon undrar vad USA.s president Donald Trump twittrar om den senaste polisskjutningen och protesterna där det hände… så meddelar han att det ska skickas federala styrkor och nationalgarde till Kenosha, Wisconsin, för att ”upprätthålla lag och ordning”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.