Klart: Speedy Gonzales till Umeå

Det blir mera spanskt i Umeå BSKT. Nye coachen Boris Balibrea har tidigare plockat in fystränaren Marc Olmos och forwarden Màxim Esteban. Nu är det klart att även den andra importspelaren för 20/21 kommer från Spanien.

– Guim Expósito kan den svenska ligan och vet vilken typ av spel jag vill implementera i Umeå. Han passar perfekt i det lag vi bygger, säger coachen Boris Balibrea.

Under smeknamnet Speedy Gonzales spelade Guim Expósito två säsonger i Wetterbygden, senast 2018–2019 där han snittade 12,4 poäng, 4,6 assists, 3,2 returer och 1,9 steals per match.

– Med Guim får vi en spelare som kan hjälpa oss på tre olika positioner (1,2,3), en komboguard som är bekväm med att attackera korgen likaväl som han utan problem kan ta rollen som spelfördelare. Dessutom kan han med sin längd (198 cm), fysiska kondition och spänst agera som forward och ta returer, summerar Boris Balibrea nyförvärvets egenskaper.

Umeå-coachen framhåller vidare den erfarenhet Guim Expósito har, inklusive tiden i svenska ligan. Den senaste säsongen spelade han inledningsvis med Oviedo innan han gick över till Valladolid (coachat av svenske förbundskaptenen Hugo Lopez) i den spanska andraligan LEB Gold och det gick så bra att laget toppade serien och kvalificerade sig för högstaligan ACB. Guim Expósito hade en mindre roll i Valladolid med 11 min/match som avrundat gav ett snitt på 3 poäng, 1 retur och 1 assist.

– Han kommer tillbaka till SBL med ännu mer erfarenhet i ett mycket stark och tuff liga, jag är säker på att det gjort honom till en ännu bättre spelare, säger Boris Balibrea.

Lite klipp från säsongen 18/19 med Wetterbygden. Guim Expósito med nummer 13. Där finns bland annat en rejäl dunk mot Umeå.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.