Bekant ansikte fixade skräll

A3 Basket kom till Östersund direkt från tuff fysträning i fjällen och ställdes i säsongens första träningsmatch mot ettanlaget Östersund Basket – förstärkt med ett bekant ansikte – Danielle Elvbo som spelat med Umeå senaste säsongerna.

Elvbo var med sina 19 poäng starkt bidragande till skrällen då Östersund besegrade Umeå med 72-68.

– ”Danni” gjorde det riktigt bra, det måste man säga och Östersund tog chansen med snabba uppspel och satte treor i slutet, säger Umeås coach Janne Enjebo.

Men inte ska ni förlora mot division 1-lag…?
– Nä, även om vi tränat hårt och det är många slitna ben så ska vi ta en sådan här match, men vi bytte runt på alla och det blev en hel del misstag när vi försökte spela med hög fart trots att vi haft väldigt lite baskettid tillsammans. Även om resultatet var av underordnat betydelse vill vi självklart vinna, det var i alla fall kul att vi får börja spela basket igen.

Klart bästa spelare i A3 Basket var nyförvärvade tyska landslagsguarden Emma Stach som utmärkte sig med 26 poäng och bra defensivt jobb.

Noterbart är att i Östersund var USA-guarden Elena Popkey tillbaka efter lång rehab för knäskada, samt att Moa Lundqvist spelade på hemmaplan. Hon har kontrakt med Nottingham i England kommande säsong men finns tills vidare hemma i Östersund på grund av Corona-läget.

När det gäller Danielle Elvbo är planen att hon ska följa pojkvännen Rashard Odomes, som spelade i Umeå BSKT i fjol. Just nu lutar det åt att paret för kommande säsong ska flytta och spela i Finland, även om det enligt uppgift inte är helt klart.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.