Silly: Nästa amerikanska in

Norrköping Dolphins har hittat sin nästa amerikanska. 25-åriga forwarden Camille Zimmerman, 184 cm, kommer till svenska ligan efter två år i Finland där hon med Kouvut senaste säsongen uppvisade starka siffror med ett snitt på 17,7 poäng, 10,0 returer, 4,3 assists och 2,4 steals per match. En ”vinge” som gör poäng på olika sätt, från trepoängslinjen 34%.

Tidigare på college med Columbia University i Ivy League där hon som guard/forward under sina fyra år gjorde 1.973 poäng och plockade 940 returer – båda noteringarna rekord genom alla tider på den skolan. Hennes snitt under hela collegekarriären är 18,7 poäng + 9,0 returer.

– Camille är en spelare som gör alla runt sig bättre och är en riktig lagspelare. Med henne kan vi spela på många olika sätt vilket förstås är viktigt. Camille kan göra poäng och det ska hon göra även för oss. Defensivt är hon väldigt duktig returtagare, säger Dolphins coach Kevin Taylor Lundgren.

Här en liten hyllningsfilm om collegekarriären;

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.