Silly: Jänkare testas i Umeå

Så här långt har Umeå BSKT ett ungt svenskt gäng plus två spanjorer i truppen för 20/21. I sökandet efter lite mer kraft nära korgarna testas amerikanen Justin Baker som befinner sig i Umeå för en period tillsammans med BSKT.

Justin Baker minns vi från säsongen i Örebro 2015/2016 då han snittade 16,8 poäng och 7,6 returer i svenska ligan. Han visade då prov på att även kunna vara ett hot även utifrån med drygt 40% på trepoängare. Den nu 31-årige jänkaren på 203 centimeter har sedan dess åkt runt en hel del med spel i Tyskland, Estland, Cypern, Rumänien, Grekland, Finland och Quatar.

Bland annat finns registrerat snittet 14 poäng och 5,75 returer under 28 matcher med Dinamo Bucaresti i Rumänien säsongen 2018/2019. Den allra senaste säsongen startade Justin Baker med två matcher för Ermis Agias i högsta ligan i Grekland för att därefter göra fyra matcher för Salon Vilpas i Finland och sedan blev det spel med klubben Al Sadd i Quatar i 11 matcher som gav snittet 19,8 poäng + 10,6 returer.

– En rutinerad och smart spelare på position fyra/fem som ska vara med oss en tid på provspel, säger Umeå BSKT:s sportchef Luca Romano.

– Det är lite tidigt att snacka om Justin, han har precis börjat träna med oss. Men man kan direkt se att han har något annorlunda som vi inte har och det är en rutinerad spelare med högt basket-IQ som jobbar hårt. Vi får se hur det ser ut under kommande dagar, säger Umeå BSKT:s coach Boris Balibra.

x x x x x

Umeå BSKT:s försäsongsprogram har varit föremål för en del justeringar, som det ser ut just nu ska det bli fyra träningsmatcher enligt följande;
Torsdag 1 oktober: Umeå BSKT – Jämtland Basket (i Umeå).
Lördag 3 oktober: BC Luleå – Umeå BSKT (i Luleå).
Onsdag 7 oktober: Nässjö Basket – Umeå BSKT (i Nässjö).
Söndag 11 oktober: Umeå BSKT – BC Luleå (i Umeå).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.