NBA: Comeback-gänget

Snacka om comeback. Igen. Denver Nuggets inledde årets NBA-slutspel genom att hamna i underläge 1-3 i matcher mot Utah Jazz – lyckades vända och avancera via seger i sjunde avgörande.

Uppföljaren: Underläge med 1-3 i matcher mot LA Clippers – kom tillbaka och avgjorde i sjunde matchen. Inget lag har tidigare i NBA-historien lyckats vända 1-3 till 4-3 i tvåa raka playoff-serier.

Nattens ”game seven” påminde om tidigare övningar med Nuggets i underläge i första halvan, denna gång var laget som mest under med 12 pinnar mot Clippers. I senare delen av matchen ännu en gång mäktig comeback av gänget med Nikola Jokic (16 poäng, 22 returer och 13 assists) och Jamal Murray (40 poäng). Slutresultatet 104-89.

När det gäller LA Clippers var det en total kollaps. De två stjärnorna lyckades inte med någonting. Kawhi Leonard sköt 6 av 22 från golvet och Paul George var 4 av 16.

Denver Nuggets ställs nu mot LA Lakers i serien om västra konferensens finalplats.

x x x x x

I kampen om östra konferensens finalbiljett blev första mötet Miami Heat vs Boston Celtics en rysare. Celtics tog sig till ledning med 14 poäng i början av sista perioden – men Heat lyckades kriga sig till förlängning och slutlig vinst med 117-114.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.