Umeås inhopp mot Ockelbo

Det händer såklart hela tiden grejer, även en försäsong är ett levande dokument.

Bloggen har inte alla detaljer riktigt klart för sig – men fick i samband med en titt på Umeå BSKT:s kvällsträning informationen att laget hastigt petat in en extra träningsmatch redan nu till helgen.

Det handlar om ett litet arrangemang i Ockelbo där enligt utgångsplanen Södertälje BBK skulle gästa tillsammans med Jämtland Basket. Dock verkar SBBK ha lämnat återbud och då hoppar Umeå BSKT in för spel i Kuxahallen.

– Vi tackade ja i dag och ska spela en match i helgen, det blir mot Ockelbo på lördag, förklarar Umeås sportchef Luca Romano.

Ockelbo satsar hårt på spelet i Superettan och då det är träningsmatcher utan publik ska det bli webbsändningar via Solidsport. Här är en länk för att hitta till sändningarna.

Helgens schema är då följande:
Lördag kl 16:00 Ockelbo Basket-Umeå BSKT.
Söndag kl 15:00 Ockelbo Basket-Jämtland Basket.

Någon som undrar hur det ser ut på Umeås träningspass? Bloggen säger så här; Det är fullt ös från start till mål och coach Boris Balibrea är inte sen att gripa in med tydlig röst om någon inte springer eller utför en övning till belåtenhet. Ribban ligger – precis som utlovat – på 100 procent i alla lägen.

Hur ser spelarna ut? Bloggen säger så här; Överlag bra på väldigt många händer. Denna gång väljer undertecknad att nämna tre namn, Guim Exposito har koll, Eddie Czerapowicz är på hugget, unge umegrabben Elias Andersson klarar sig bra.

Provtränande amerikanen Justin Baker? Bloggen säger så här; Veteranen har säkert hunnit tänka tanken att han nog borde ha kört några extra löpträningar innan han landade i Umeå. Basketmässigt ser han som väntat ut att ha greppet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.