Umeås tre säkra ligakort

Då har Umeå BSKT spelat försäsongens första övningsmatch. Det hände under lördagseftermiddagen borta mot superettangänget Ockelbo i Kuxahallen.

Slut: Ockelbo-Umeå BSKT 82-94 (18-26, 19-23, 17-27, 28-18).

– Jag såg många bra saker, men också flera dåliga saker som vi måste förbättra. Det var väldigt bra jobb av klubben som kunde ordna den här extra träningsmatchen. Jag tror alla spelare går härifrån med en positiv känsla och ingen blev skadad, säger Umeå BSKT:s coach Boris Balibrea.

Några stora växlar ska absolut inte dras av tidiga träningsmatcher, men vart fall bekräftades att denna nya upplaga av Umeå BSKT har tre riktigt säkra ligakort. Det handlar givetvis om Guim Exposito, Jonathan Peleg och Nathan Dawit. Trion hade tillsammans 61 poäng (Dawit 23, Peleg 19, Exposito 19) och delade även bollen bra.

– De tre gör det vi förväntat oss och lite till, inte minst på träningarna där de hjälper de yngre spelarna, jag är supernöjd med den trion, säger coach Boris Balibrea.

I övrigt handlar det om ett ganska oerfaret svenskgäng som behöver mer tid på sig. Provspelande veteran-jänkaren Justin Baker är inte i full fysisk form och drog på sig fem foul. Umeå hade ganska svårt att blockera och freda sin egen korg vad gäller returtagningen, en del missar innebar också bjudningar till vidöppna treor för Ockelbo.

– De unga ska ges möjligheter att bli bättre, det är vad vårt jobb som coacher handlar om. Baker är inte i full form men han jobbar hårt och kunde skapa en del via sitt smarta sätt att utnyttja mismatches, sedan är det inget nytt att misstag kommer när man är trött, kommenterar Boris Balibrea.

Umeå hade stor ledning (54-76) inför sista perioden, brast där i koncentration och Ockelbo tog sig till 80-85 med knappt två minuter kvar.

Umeås poängplockare: Nathan Dawit 23, Jonathan Peleg 19, Guim Exposito 19, Emil Häglund 10, Justin Baker 8, Nils Botold 5, Maxim Esteban 5, Eddie Czerapowicz 3, Anton Lindqvist 2.

Umeå använde nio spelare. Kvar på bänken var Melker Lindblom och Elias Andersson. Ej ombytt denna gång var Daniel Johansson.

En spelare har tills vidare lämnat BSKT-truppen, det är Anton Leth som för närvarande studerar i Frankrike.

Från statistiken kan nämnas att Exposito hade 7 steals och 6 assists. Returbäst var Baker med 10. Bäst i plus/minus var Esteban med +17.

Noteras kan vad gäller Ockelbo att laget nu har den förre Umeå-spelaren Chris Singhateh i laget. Han gjorde 11 poäng mot sitt gamla lag. Bäst i hemmalaget var 22-årige amerikanen Jaylen McManus som kommer från collegespel med Charleston, han sköt 23 poäng.

Uppdatering: I Ockelbo finns även en KFUM Umeå-fostrad spelare – Rasmus Frisegård. Den nu 25-årige guarden gjorde några korta inhopp i ligan med Umeå BSKT säsongen 2014-2015. I träningsmatchen med Ockelbo mot Umeå spelade han 14 minuter och antecknades för 5 poäng + 1 assist.

Nästa träningsmatch för Umeå BSKT är hemma mot Jämtland Basket den 1 oktober.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.