Blågul storskytt i premiär

Inte bara svenska landslagsdamer gjorde bra ifrån sig när ligaspelet i Spanien startade för säsongen. Bland herrarna fanns flera positiva insatser – inte minst av Ludde Håkanson som sköt 6 av 9 från trepoängsland, totalt 22 poäng när hans Bilbao premiärspelade borta mot Gran Canaria (hemmaseger med 107-102 efter förlängning).

I alla fall en trea från Håkanson kom med i korta sammandraget.

x x x x x

Några andra blågula noteringar från ACB-starten;

William Magarity fixade 9 poäng, 5 returer plus 2 assists för Gipuzkoa, det blev dock förlust med 70-86 mot Real Madrid där Jeffery Taylor bidrog med 7 poäng, 2 returer och 4 steals.

Simon Birgander svarade för en effektiv insats då han för sitt Joventut hann med 13 poäng (sköt 6 av 6 från golvet), 7 returer och 2 assists – allt detta på 14 minuters speltid (!). Matchen vann Joventut med 81-73 hemma mot Unicaja.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.