Stjärnan kan missa premiär

Landslagsspelaren Ellen Nyström vände hem som förstärkning i Luleå Basket – men stjärnan kan missa ligapremiären mot A3 Basket Umeå. Det är Peter Sundqvist som för P4 Norrbotten i Luleå som rapporterar om en fotskada på Ellen Nyström.

Det rör om samma fot som hon tidigare haft en fraktur i och opererat i somras. I en träningsmatch mot BG Luleå för två dagar sedan stukade Ellen Nyström den foten.

Det är oklart om Ellen Nyström kommer kunna spela i premiären mot Umeå den 1 oktober.
– Jag vet inte, just nu får vi tag för dag och se hur det ser ut. Det är väl lite oklart just nu och man vill inte heller chansa då det är en lång säsong, vi får se ut det ser ut om en vecka, säger Ellen Nyström till P4 Norrbotten.

x x x x x

En missräkning för Luleå Basket och övriga föreningar är det besked som statsminister Stefan Löfven (S) lämnade på torsdagen – om att regeringen inte ändrar begränsningen på 50 personer vad gäller publik på idrottsmatcher. Förhoppningar har funnits om en höjning till 500 personer från den 1 oktober – men så blir det inte med hänvisning till Corona-smittläget. Svenska idrottsklubbar får kämpa vidare med tomma läktare.

x x x x x

Matcherna i SBL dam kommer även denna säsong att webbsändas via Solidsport. Några utvalda matcher kommer att visas av SVT.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.