Klart: Även damerna i EM-bubbla

Som väntat har FIBA nu tagit beslutet att även damernas EM-kval ska avgöras i ”bubbla”. Därmed går Sverige miste om att arrangera hemmamatch mot Israel i november.  I gruppen hade Sverige även en bortamatch i Montenegro i februari.

– Att spela i Sverige, inför vår hemmapublik, har visat sig verkligen ge den där känslan av en 6:e spelare på plan. Att möta oss i Sverige är en tuff uppgift för alla lag, och därför är detta en klar nackdel för oss. Men vi kan inte rädas att möta Israel på neutral plan heller, detta är under rådande omständigheter det mest rättvisa. Vi ska till EM 2021, och då ska vi klara av detta, säger landslagsansvarige Fredrik Joulamo i ett pressmeddelande.

Det är ännu inte klart var Sveriges lag ska spela EM-bubbla. Spel i Sverige är inte ett alternativ.

– Nej, vi vet väldigt lite om vad som gäller och kommer att gälla i Sverige, just denna brist på information och besked gör det omöjligt för oss att överväga detta arrangemang. Det finns andra länder där det är mycket tydligare protokoll kring idrottsevenemang just nu, säger Fredrik Joulamo.

Sedan tidigare var det klart att herrarnas EM-kval ska avgöras i bubbla.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.