Silly: Gaddefors gånger två

Södertälje BBK fyller på truppen med ännu en rutinerad toppspelare.  27-årige landslagsstjärnan Viktor Gaddefors ger i Corna-tider upp tanken på fortsatt spel ute i Europa (senaste säsongerna i Antibes, Frankrike) och ansluter till brorsan Anton Gaddefors i Södertälje och SBL herr.

– Det ska bli kul att spela med brorsan, klart det spelar in och det är skönt att ha en trygg punkt. Det är även nära till familj och vänner i Uppsala. Jag känner också flera av spelarna sedan innan och det känns som ett riktigt bra gäng. Södertälje har också ett rykte om sig att vara en professionell klubb som tar hand om spelarna, både på och utanför planen, det känns extra viktigt nu med corona och allt, säger Viktor Gaddefors i ett pressmeddelande, där fortsätter om målsättningen;

– Jag har inte vunnit SM-guld, det är siktet, verkligen. Vi har väldigt bra spets, med många väldigt duktiga som hade kunnat ha spelat utomlands. Klart vi ska vara med i toppen.

– Viktor är sista pusselbiten. Jag är väldigt glad att klubben lyckats knyta till oss en spelare som Viktor, med de kvalitéer han har. Vi hade inte kunnat hittat någon med mer erfarenhet på marknaden. Han är en väldigt smart spelare, med väldigt bra spelförståelse. En allroundspelare som i princip kan spela på alla positioner och gör det bra både ute på golvet och under korgen. Något som man kanske inte tänker på är att Viktor även är en väldigt bra lagspelare, missförstå mig inte han är väldigt bra individuellt, men det som kommer avgöra om vi ska kunna fajtas i toppen av SBL är hur vi som lag presterar och då passar Viktor in perfekt, säger SBBK-coachen Ludwig Degernäs.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.