Silly: Ny jänkare i norr

Lagom till lönehelg har BC Luleå gjort klart med en ny jänkare för truppen 20/21. Forwarden Antonio ”A.J” Davis, 25 år och 206 centimeter, ska förstärka norrlaget.
– Det känns kanon att få in ’A.J’. Det är en talangfull spelare som checkar många av boxarna som vi hade på önskelistan. Han har storlek nog för att hjälpa oss att skydda ringen, är snabb och rörlig och kommer passa in väldigt bra i vårt spel både offensivt och defensivt, säger BC Luleås tränare Peter Öqvist.

Det tog lite tid för klubben att få in den tredje amerikanen – men denne Davis är inget namn som plötsligt poppat upp.
– Han fanns på vår radar redan i julas när vi tittade efter spelare. Så det känns väldigt kul att vi lyckades knyta till oss honom nu, säger Luleå-coachen.

Tidigare klubbar för A.J.Davis: Reales de la Vega och Mauricio Baez (Dominikanska Republiken), Real Esteli (Nicaragua), Stockton Kings (NBA G-League), Delaware Blue Coats (NBA G-League), Brisbane Bullets (Australien), Prishtina (Kosovo), University of Central Florida (college, USA).

En titt på statistiken från spel i Europa visar att A.J.Davis med Prishtina i Kosovo snittade 8,3 poäng och 5,7 returer i ligaspelet. I EuropeCup blev det ett snitt på 11,8 poäng + 3,5 returer. Därtill spelade klubben två matcher i Champions League och där blev det 21+7.
Poängen kan lika gärna komma på dunk som på distanssskott.

Här lite klipp från spel i Dominikanska Republiken;

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.