Rysare på försäsong

Då har A3 Basket Umeå spelat en skarp försäsongsmatch borta mot Södertälje. Sammanfattningsvis blev det en rysare ur flera perspektiv.

x) Rysare för att matchen blev busjämn och avgjordes från strafflinjen med 1,4 sekunder kvar då Janee Thompson satte två kast som betydde 69-71 och Umeå-seger.
x) Rysare för att ett nybyggt lag som A3 Basket ska hinna hitta någon sorts matchform på en snudd på obefintlig försäsong.
x) Rysare för de intresserade som ska försöka följa lagen i SBL dam på skakiga webbsändningar via Solidsport, den här gången bröts bildvisningen i paus och kom inte igång förrän en bit in i andra halvlek.
x) Rysare för de ojämna insatserna under 40 minuter. Men det är förstås inte alls konstigt då exempelvis A3:s nya pointguard Janee Thompson haft ett väldigt långt speluppehåll.

Bloggen konstaterar vidare att;
+ Det var extremt värdefullt för Umeå att få den här matchen i Södertälje innan ligapremiären den 1 oktober uppe i Luleå.
+ Umeå visade prov på bra försvar under en sekvens i slutet av tredje och början av fjärde perioderna, det gav laget en run på 14-0.
+ Både lagen roterade runt i sina trupper, en ”femma” som såg ut att fungera ganska bra för A3 var Janee Thompson, Isabelle Edholm, Linnea Rosendahl, Miriam Forasté och Ama Degbeon.
+ En klart positiv insats signerades av spanjorskan Miriam Forasté.
+ Södertälje har en bra förstafemma i Shawnté Goff, Sofia Hägg, Matilda Claesson, Cassandra Brown och Amanda Kantzy.

Umeå-coachen Janne Enjebo var efteråt framför allt nöjd med att Södertälje BBK ställt upp som arrangör av denna nyttiga träningsmatch.
– Hade vi inte fått den här matchen hade vi fått åka till seriepremiär i Luleå och försöka spela bluffpoker utan att inte veta ens vad vi själva har på hand. Nu har vi några träningar på oss att jobba vidare.

Om lagets insats;
– Det visade på rejäl match-oträning och vi spelade egentligen bara vettig basket i andra halvlek. Den första delen av matchen var utan tempo och med fruktansvärt dålig träffprocent på skotten.  Det blev bättre under andra delen och totalt känner jag mig inte alltför besviken. Det var bra insatser av Linnea Rosendahl, Cajsa Uhrström och Moa Dellbro när hon kom in. Av importerna var det bara Miriam Forasté som spelade som man kan begära, de övriga måste leda laget mera.

Matchfakta, träningsmatch;
Södertälje BBK-A3 Basket Umeå 69-71 (14-12, 17-16, 15-26, 23-17).
SBBK: Shawnté Goff 23, Cassandra Brown 15, Matilda Claesson 12, Amanda Kantzy 11, Sofia Hägg 5, Anna Dahl 2, Edessa Noyan 1.
A3: Ama Degbeon 16, Emma Stach 16, Janee Thompson 16, Miriam Forasté 10, Linne Rosendal 5, Cajsa Uhrström 3, Isabelle Edholm 3, Gigi Mazionyte 2.
Returer, SSBK: 44 (Brown 13, Goff 10). A3: 46 (Degbeon 12, Mazionyte 9).
Assists, SBBK: 12. A3: 20 (Thompson 8).
Bäst plus/minus: Linnea Rosendal +15.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.