Silly: Euroleague-förvärv

Den lettiska centern Zenta Melnika har tidigare spelat i svenska ligan med Umeå säsongen 2016/2017. Sedan dess har hon spelat i Ungern, Italien och senaste säsongen i Euroleague-klubben TTT Riga i Lettland.

För en månad sedan meddelade TTT Riga om ett förlängt kontrakt med den 197 cm långa 29-åringen, men sedan dess har det hänt grejer och hon blev åter tillgänglig på marknaden. Det bäddade för en återkomst till SBL dam där Zenta Melnika ska spela för Uppsala Basket.

Givetvis ett rejält klipp för Uppsala som saknat storlek i sin trupp.

– Vi var lite ”korta” förra säsongen, men nu får vi en till stark spelare som kan vara med och ta fighten under korgarna. Zenta kommer att få stor betydelse för vårt spel och kommer med sin erfarenhet av basket på allra högsta nivå att definitivt göra skillnad, säger Uppsalas coach Mady Mahdy.

Bidragande till kontakten med Zenta som lett till Uppsala-flytten är en annan före detta Umeå-spelare – 195 cm långa forwarden Dia Lukacovicova gjorde efter skadefyllda år förra säsongen comeback i Uppsala och snittade på sex matcher 10 poäng + 6 returer. Hon har funnits med under försäsongen (gjorde exempelvis nio poäng i träningsmatch mot Norrköping) och klubben hoppas på att få med Dia under ligasäsongen.

Bilden: Zenta Melnika kommer tillbaka till svenska ligan – nu som motståndare till Umeå då hon är klar för Uppsala.
Foto: Peter Hegethorn

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.