Silly: Umeås center-spaning

Det blev inget kontrakt i Umeå BSKT för testspelaren Justin Baker och klubben jobbar vidare för att hitta en spelare modell större för position 5 till truppen 20/21.

På radarn just nu finns en särskilt intressant spelare – men klubben ligger lågt med informationen.

– Vi håller på att kolla på detta och är på gång att hitta en stor spelare, men vi avvaktar med att säga så mycket tills något är klart, säger Umeå BSKT:s sportchef Luca Romano.

Ledtrådarna är få. Det ska inte vara en amerikan… sportchef Romanos korta kommentar lyder; ”Det är en center som har spelat på college och som just nu jobbar i USA.”

2 kommentarer

    • Peter Hegethorn (inläggsförfattare)

      Svar: Högst oklart. Umeå BSKT har ytterst knaper budget och låglöneprofil. Men det kan förstås bli fråga om så kallad extern finansiering. Förra säsongen fanns en särskild sponsor för Rodney Williams. Bloggens uppfattning är att Umeå inte är nära spelare som kan ”vara nummer 1 i ligan”, exempelvis BC Luleå har det bättre förspänt som kan ta in NBA-meriterade lirare. Tjusningen är att vi inte vet på förhand hur alla nya importer presterar. Vi har sett både flipp och flopp…, men Umeå hittade som bekant en viss Arik Smith i tredjeligan i Italien.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.