Superettan: Umeåduo i Norrort

Den här säsongen har många lag i Superettan rustat rejält. Inte bara Wetterbygden som klev ned från ligan. I Norrort Basket finns exempelvis två veteraner som lämnat Umeå BSKT, alltså Egal Saleman och André Nilsson.

Efter flytt till Stockholm sade Egal Saleman till Norrorts sociala medier; ”Jag känner mig peppad att få spela med Norrort! Jag har kört några pass med laget och det känns som ett skönt gäng! Ska bidra med rutin och energi!”

Vid helgens premiärmatch i serien fick Saleman  ihop 12 poäng, 4 assists och 2 returer när Norrort föll på bortaplan 63-109 mot Kalmar Saints. Bäst i Norrort Hannes Widell (tidigare Östersund) som sköt fem av nio från trepoängsland och bokförde 20 poäng totalt. André Nilsson fanns ej med i premiärlaget.

Superettans premiäromgång, resultat;
Alvik Basket – Trelleborg Basket 74-83
Högsbo Basket – RIG Mark 81-88
IK Eos Lund – Ockelbo Basket 96-74
Kalmar Saints – Norrort 103-69
AIK Basket – Wetterbygden Stars 62-83

Två lag spelade ej första helgen; Uppsala och Team 4Q (Helsingborg).

Noterbart är att den som vill kika på Superettan via webben kan göra det på Solidsport för det facila priset av 129 kronor – för samtliga matcher.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.