Här är ligatipset

Kvällen innan premiären i SBL dam är det förstås dags att presentera ligatipset.

Rangordningen för grundserien bygger förstås på dagsläget i de spelartrupper som presenterats.

Lite annorlunda ingångsvärden då senaste årens topplag i norr får finna sig i att rankas ned, nu tror i och för sig Bloggen att såväl Luleå som Umeå inte har ett dugg emot att för en gång skull får slå lite ur underläge. Just nu ser Alvik och Högsbo ut som ett finalpar. Umeå och Luleå får betraktas som semifinalkandidater.

Saken är den att Alvik och Högsbo, alltså de lag som möttes i förra säsongen enda tävlingsfinal svenska cupen (Alvik vann med 76-69), kan bygga vidare därifrån med stor kontinuitet och rätt maxade lagbyggen. Både Umeå och Luleå har fått bygga om en hel del och lär behöva tid att få ihop det.

På vårkanten är, som alla vet, slutspelet ett helt annat djur jämfört med grundserien. Det är inget djärvt tips att norrlagen kan komma med justeringar i sina trupper innan allvaret startar. Inget är dock givet, klubbarna har fortsatt kärv ekonomi i Coronatid att brottas med.

Runt slutspelsstrecket är det knepigt att tippa lagens placeringar, mycket beror på träffbilden vad gäller importspelarna i lagen som inte har så stort djup. Uppsalas klipp att få in Zenta Melnika kan betyda allt.

När det gäller placering 12 så känns den gjuten för nykomlingen Helsingborg som får ett rejält läroår.

En anmärkning i marginalen är att det denna höst inte blev någon medial ligaupptakt alls. Inte ens i digital form. Så kan det gå.

Så slutar grundserien SBL dam 20/21 enligt Hegethorn;
1) Alvik
2) Högsbo
3) Umeå
4) Luleå
5) Södertälje
6) Eos
7) Norrköping
8) Uppsala
———————-
9) Mark
10) Visby
11) Wetterbygden
12) Helsingborg
(topp åtta till slutspel)

Noterbart: Med hänvisning till ekonomisk och övrig osäkerhet på grund av Coronaviruset/covid-19-pandemin har Svenska Basketbollförbundet beslutat att inget lag åker ur ligan säsongen 20/21.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.