Klart: Priset för att se SBL dam

Dagen innan ligapremiären i svenska basketligan dam kom beskedet: Priset för att följa sitt favoritlag via webbsändningar via abonnemang är satt till 139 kronor i månaden. Den som nöjer sig med att se endast premiärmötet mellan Luleå och Umeå får för pay-per-view hosta upp 89 riksdaler

Solidsport och SBL Dam har slutligen kommit överens om ett nytt samarbetsavtal som innebär att matcherna från Sveriges högstaserie för damer fortsatt kommer gå att se live via solidsport.com/sbl-dam

– Basketfamiljen fortsätter växa på Solidsport och vi är såklart väldigt glada över att få behålla SBL Dam som samarbetspartner. Vi ser nu fram emot att få hjälpa klubbarna och ligan att utveckla sina sändningar och samtidigt skapa nya intäkter till alla föreningar, säger Tobias Thalbäck, vd på Solidsport, i ett pressmeddelande.

– Klubbarna får tack vare detta en gyllene chans att skapa nya och viktiga intäkter, vilket kommer utveckla hela ligan och dess varumärke. Efter noggranna övervägningar och diskussioner är vi övertygade om att detta är rätt väg för oss att gå. Vi är nöjda över resultatet som Solidsport gav oss förra säsongen samtidigt som vi vill utveckla hela satsningen under kommande säsong, säger Louie Söderberg, ligaorganisatör och koordinator för SBL Dam.

Enligt ligaföreningen pågår just nu installationer av AI-kameror i samtliga hallar med målsättningen att under säsongen erbjuda automatiska produktioner i hög kvalité för samtliga matcher via ett samarbete med Keemotion.

– Redan till helgen hoppas vi att sex klubbar kommer sända med sina AI-kameror. Vi är övertygade om att det här framtiden för livesänd sport och så även framtiden för SBL Dam, säger Louie Söderberg

Fram tills att alla kameror är installerade har Solidsport tillhandahållit sändningsutrustning till alla klubbar samtidigt som högintressanta matcher kommer produceras via produktionsbolag.

Länk till premiärmatchen mellan rivalerna i norr Luleå Basket och A3 Basket Umeå med uppkast torsdag den 1 oktober klockan 19:00.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.