Premiär: Rita, gissa, spring

I afton torsdag spelas den kan ske mest ovissa ligapremiären någonsin. Luleå Basket har nytt lag. A3 Basket Umeå har nytt lag. Försäsongen har varit i princip obefintlig. Matchen spelas utan publik (nåja, 50 åskådare tillåts).

Undertecknad har i dagens tidningskrönika (Plus) under rubrik ”Bollen är i alla fall rund” bland annat formulerat det så här; Vem som vinner säsongens första tävlingsmatch? Att svara på det är som att leka ”rita, gissa, spring”.

I förhandssnacket säger Umeås nya shooting guard Emma Stach;
– Jag har hört mycket om rivaliteten mellan klubbarna. Vi ska vara redo.
Mer läsning (Plus) om den tyska landslagsspelaren som valde bort tennis till förmån för lagsport.

Matchguide. Svenska basketligan dam, premiär

Luleå Basket–A3 Basket Umeå

Plats: Luleå Energi Arena.
Tid: Kl. 19.00 torsdag 1/10.

Tränarsnack
– Vi ser fram mot att äntligen komma i gång och får så här i början av säsongen mest fokusera på vårt eget spel och vad vi har i verktygslådan, säger Umeå-coachen Janne Enjebo.

– Jag har aldrig varit så här osäker på en första match. Det har gått lång tid och man vet inte vad som har hänt. Man vet inte vad Umeå har gjort och hur kommer vi hantera att det är utan publik. Men på nåt sätt kan man inte bekymra sig för mycket, säger Luleås Robin Sandberg.

No­te­ra att…
… Umeå åker upp till Luleå med tio spelare. Stannar hemma gör Kristina Jansson Udekwu som ska undersökas för en handskada, samt Ida Lundgren.
… Luleå mönstrar också tio spelare. Laget kommer till premiär utan hemvändande landslagsspelaren Ellen Nyström som har en stukad fot. Saknas gör även Moa Erlandsson, axel, Sandra Hedlund (hjärnskakning), samt Felicia Ponturo (rehab axel).
… Luleås trupp innehåller en lång rad svenska toppspelare inklusive förra årets stjärnskott Matilda Ekh som på grund av Corona- situationen beslutat avstå collegestart i USA. Vidare finns hela gänget med; Allis Nyström, Ellen Nyström, Josefine Vesterberg, Chioma Nnamaka, nya Tilde Ahlin (Södertälje), Matilda Åhlberg, Felicia Ponturo, Jenny Södersten, Mimmi Hahne, Moa Erlandsson, Freja Werth, Sandra Hedlund.
… Luleå har en import som är brasilianska landslagsguarden Débora Costa.
… Umeås trupp innehåller denna säsong fem importspelare, så här ser truppen ut;
Kvar från förra säsongen: Ama Degbeon, Isabelle Edholm, Kristina Jansson Udekwu, Moa Dellbro, Sandra Hansson (rehabtränar efter korsbandsopereration).
Nya spelare in: Janee Thompson (Zbaniny Brno, Tjeckien), Miriam Forasté (Al-Qazeres, Spanien), Emma Stach (Pinkk Pecsi, Ungern), Gigi Mazionyte (Lointek Gernika, Spanien), Linnea Rosendal (C.B. Arxil Pontevedra, Spanien), Cajsa Uhrström (Wetterbygden), Elvira Öhrn (Sundsvall), Ida Lundgren (Umeå-tjej som senaste säsongerna spelat i basketettan med Östersund).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.