Dagen efter premiären

Dagen efter ligapremären där Luleå besegrade A3 Basket med klara 83-69 har Bloggen efter bilresan tillbaka till Umeå några tankar att redovisa.

Tänk att det kan se så olika ut. Första halvlek: 27-36. Andra halvlek: 56-33.

Om Luleå Basket: 
x) Ligalaget kan skicka ännu en tårta till BG Luleå-tränaren Micke Johansson som utbildar framtidens toppspelare. Matilda Ekh slog igenom i fjol och nu klev Freja Werth in som startspelare i sin ligadebut och var sensationell. Självklart kredd ska coachen Robin Sandberg ha som inte tvekar att spela de unga. Freja Werth fick mest speltid av alla – välförtjänt.

x) Ett kvitto på bredden på Luleås svenska material är att den kanske bästa av dem alla, Ellen Nyström, inte ens var ombytt till premiären då inga risker tas med hennes stukade fot.

x) Tuffheten smittar av sig. Erfarna Josefin Vesterberg slog sig in under offensiv korg och slet där ned sex offensiva returer (hade även sex defensiva).

x) Coachningen av Robin Sandberg innehöll genidraget att pressa Umeå hårt över hela banan under matchens senare del. Så fick han sitt eget lag på tå samtidigt som det sög musten ur Umeå.

Om A3 Basket Umeå:
x) Det som väckte mest funderingar var att laget hängde på knäna i sista perioden, spelarna såg dödströtta ut och då är det inte så konstigt att misstagen staplas på hög. Trötta spelare tappar ofta huvudet och glömmer lagspelet. Trötta spelare hinner inte med i försvar och lämnar öppna skott, ingen slump att Luleå höjde sin träffprocent duktigt i sista perioden.

x) Returtagningen var inte mycket att skryta över. A3:s center och två stora forwards glömde att boxa ut och trion fick tillsammans ihop ynka tolv returer. Lilla guarden Emma Stach tog ensam nio returer…

x) Tvåpoängsskyttet var klent. Låt vara att Luleå tilläts spela väldigt tufft försvar, men det funkar sällan att bara kasta upp bollen mot korgen och hoppas på det bästa. Det var egentligen bara Ama Degbeon som valde sina avslut med omsorg.

x) Det är klara frågetecken för bredden i truppen. Visst ska förstafemman ta stort ansvar, men spelare som Cajsa Uhrström och Linnea Rosendal behöver komma in och visa betydligt mer. Luleå borta är svårt, men med bara 50 åskådare var inte trycket direkt mördande.

x x x x x

I nästa omgång, lördag den 10 oktober spelar Luleå borta mot Norrköping och Umeå har sin hemmapremiär mot IK Eos från Lund.

2 kommentarer

  1. Staffan Olsson

    Jag tror inte Sandberg varit på älgjakt,utan han har nog varit på alla träningar med laget sedan Mars!!
    Det är skillnaden i fysen, Umeå blir 4-5, LULEÅ 2:a

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.